KNVB Schoolvoetbal Almere

Schoolvoetbal Almere
schoolvoetbal almere | wekeepscore

Vooruitzicht Schoolvoetbal Almere

21 mrt, 2020 | Algemeen

Vooruitzicht Schoolvoetbal Almere

21 mrt, 2020 | Algemeen

We hebben bericht gehad van het team KNVB Schoolvoetbal. Het ziet ernaar uit dat wij in Almere, net als veel andere plaatsen de voorrondes niet op tijd gespeeld kunnen worden. Net als de KNVB houden wij ook nauwgezet de laatste ontwikkelingen en adviezen vanuit de overheid en het RIVM in de gaten. Hierdoor is in een eerder stadium al besloten om het schoolvoetbal tot en met 6 april 2020 stil te leggen.

Mocht het inderdaad niet meer haalbaar zijn of blijken om de lokale toernooien te organiseren, dan is dat zeer begrijpelijk in de huidige situatie. Op basis van alle berichten die we ontvangen, de onzekerheid over de duur van de maatregelen en de impact die dit heeft op scholen (en lokale organisatoren), gaan wij er ondertussen vanuit dat het KNVB Schoolvoetbal dit jaar niet gespeeld gaat worden volgens de originele toernooiopzet. Erg jammer, maar dit gaat over iets vele malen groter dan voetbal: gezondheid.

Ons uitgangspunt blijft – ook in dit uitzonderlijke jaar – om zoveel mogelijk kinderen op een verantwoorde manier mee te laten doen aan het Schoolvoetbal-feest. Dus kijken we op dit moment naar alternatieve mogelijkheden. We doen dit in overleg met lokale organisatoren en het landelijke projectteam. Gespeelde toernooien, toernooien die nog gepland staan en toernooien niet doorgaan nemen we hierin mee. Maar de pyramide van lokale- en landelijke toernooien (en winnaars) laten we dit jaar noodgedwongen los. 

Bron: Team KNVB Schoolvoetbal

Hoe nu verder.

Wij hopen als organisatie dat we dit schooljaar nog wel Almeerse kampioenschappen kunnen gaan spelen, maar de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers, begeleiders, toeschouwers en natuurlijk onze vrijwilligers staat voorop. Door de onzekere toekomst doen wij dan ook nog geen definitieve uitspraak hoe de Almeerse voorronde verder gaat verlopen of helemaal afgelast gaat worden.

Als organisatie zijn wij op de achtergrond bezig om een enquĂȘte op te zetten om jullie mening te pijlen om de opzet van het toernooi voor volgend jaar eventueel aan te kunnen passen. Verder zijn we bezig om minimaal 2 spelregel quizzen te maken. 1 voor de groepen 5 & 6 en een voor de groepen 7 & 8. Zodra deze klaar zijn plaatsen we deze op de website.

Verder zullen wij het laatste nieuws omtrent Schoolvoetbal Almere op de website en social media blijven vermelden.

Pin It on Pinterest