KNVB Schoolvoetbal Almere

Schoolvoetbal Almere
Schoolvoetbal finale

KNVB Schoolvoetbal Finale van Almere

21 apr, 2022 | Algemeen

KNVB Schoolvoetbal Finale van Almere

21 apr, 2022 | Algemeen

De Almeerse schoolvoetbal finale is weer gespeeld

Gisteren is de Almeerse Finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Als organisatie feliciteren we de volgende teams met het behalen van de eerste plaats in hun categorie.

Bij de meisjes van groep 5 en 6 is Het Drieluik groep 6 team 1 kampioen geworden. Bij de jongens van groep 5 en 6 is De Compositie 2 kampioen geworden. Bij de meisjes van groep 7 en 8 is KBS de Droomspiegel 9 kampioen geworden. Als laatste is De Optimist 1 kampioen geworden bij de jongens van groep 7 en 8.

Deze vier teams gaan namens Almere strijden in de KNVB Regionale Finale op 18 mei 2022. De jongens moeten daarvoor naar v.v. IJmuiden (Velsen Zuid, naast het Telstarstadion) en de meisjes naar RKAVIC (Amstelveen). Deze teams zijn doorgegeven aan de KNVB als winnaars van Almere. De KNVB neemt nu voor het verdere verloop de organisatie over en zal contact opnemen met de desbetreffende contactpersonen van de schools.

Spanning in de finalepoule J5-6 B

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren hadden we een exact gelijke stand voor de eerste plaats in de poule. Obs de Ontdekking 4 en de Columbusschool J4 hadden onderling met 0 – 0 gelijk gespeeld en allebei met 4 – 2 gewonnen van IKC de Regenboog 1. Er moesten dus strafschoppen genomen worden. In de strafschoppen serie was Obs de Ontdekking 4 met 2 – 3 net te sterk voor de Columbusschool J4.

De finalewedstrijden

De meeste finalewedstrijden waren beslist in de normale speeltijd. Alleen bij de jongens van groep 5 & 6 om plaats 1 en 2, de meisjes van groep 7 & 8 om plaats 1 en 2 als bij de jongens van groep 7 & 8 om plaats 3 en 4 draaide het wederom uit op strafschoppen. We weten al hoe dit is afgelopen maar wat was het spannend. De ontlading was dan ook groot bij de winnaars, maar de teleurstelling bij de verliezers was ook duidelijk zichtbaar.

De prijsuitreiking

Het maakte niet uit of je eerste, tweede of achtste geworden was. Tijdens de prijsuitreiking was er voor elk team een beker aanwezig.

Geen verliezers

Ondanks dat het voor sommige spelers niet zo voelde waren er voor ons geen verliezers. Meedoen en plezier was als eerste het doel voor ons als organisatie. Wij hopen dan ook dat ze er later als een leuke herinnering op terug kunnen kijken of eventueel volgend jaar weer opnieuw mee kunnen doen.

Pin It on Pinterest