KNVB Schoolvoetbal Almere

Schoolvoetbal Almere
De aankondiging dat de indeling van 2024 beken is

Indeling 2024 bekend en afgekeurde teams

26 feb, 2024 | Algemeen

Indeling 2024 bekend en afgekeurde teams

26 feb, 2024 | Algemeen

De indelingen

De indelingen zijn gemaakt voor de voorrondes van het Almeerse Schoolvoetbal. Op de website is het nu mogelijk om bij de deelnemers 2024 te kijken in welke poule het team ingedeeld is. Helaas hebben we voor het eerst in de geschiedenis van het Almeerse Schoolvoetbal teams moeten afkeuren in verband met te weinig capaciteit. Hier lees je verderop meer over.

Op het moment dat je weet in welke poule je team ingedeeld is kan je via 2024 poules naar de categorie van je team gaan en de poule pagina openen. Op de poule pagina kan je zien op welke datum, locatie en tijden dat je moet spelen.

Op de categorie pagina kan je ook meteen lezen welke teams doorgaan naar de tussenronde of direct naar de finale. Indien je bij bepaalde categorie├źn tweede wordt kan je ook doorgaan. Hier gaat het dan bijvoorbeeld om de vier beste nummers twee. Deze zullen pas bekend zijn op het moment dat alle poules in de voorronde gespeeld zijn. Hiervoor vragen we dan ook je geduld.

Schoolvoetbal aan de gang op de velden van ASC Waterwijk

Afgekeurde teams

We krijgen op het moment nog steeds vragen binnen waarom teams niet mee mogen doen. Helaas hebben we voor het eerst in de geschiedenis te maken met een capaciteit probleem. Dit heeft als gevolg dat we vanaf het begin hebben moeten aangeven dat we beperkt ruimte voor teams hebben dit jaar. Wat helaas dus betekende dat we een VOL = VOL beleid moeten hanteren voor dit jaar. Wij hopen natuurlijk dat we volgend jaar dit kunnen voorkomen en weer meer ruimte voor de wedstrijden hebben.

Door het VOL = VOL beleid hebben we de inschrijvingen op moment van aanmelden behandeld. Op het moment dat een categorie vol was hebben we de aanmeldingen die na het laatste goedgekeurde team binnen kwamen af moeten keuren. Als organisatie vinden wij dit ook heel vervelend voor de teams.

Waarom mag mijn team niet meedoen.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Schoolvoetbal in Almere hebben we van te voren moeten bepalen hoeveel teams we op de speeldagen kwijt kunnen om op tijd klaar te zijn in verband met de regionale ronde van de KNVB. Normaal deden we dit als de inschrijfdatum geweest was en we het aantal teams per categorie wisten. Dit jaar was dat niet mogelijk doordat we te maken hebben met een maximum capaciteit. Deze is helaas een stuk verkleind sinds dit jaar.

Het capaciteit probleem is eind vorig jaar ontstaan. Helaas kregen we te horen van FC Almere dat ze niet meer beschikbaar willen zijn en dat 2023 het laatste jaar was dat ze hun locatie beschikbaar stelden. Dit was tijdens het toernooi van 2023 ook al te merken doordat ze niet altijd de kantine open hadden en bijna geen vrijwilligers leverden.

Op het moment dat we te horen kregen dat FC Almere niet meer beschikbaar zou zijn hebben we contact gezocht met de andere voetbal verenigingen in Almere of die bereid waren om mee te doen met het Almeerse Schoolvoetbal. Hierbij zijn wij Sporting Almere dankbaar dat zei 4 velden beschikbaar hebben waar gebruikt van gemaakt kan worden.

Wat betekent dit voor de capaciteit? Bij FC Almere hadden wij beschikking over 11 velden. Dit betekent dat we sinds dit jaar 7 velden per speeldag minder hebben, wat er op neer komt dat we 7 poules per voorronde minder kwijt kunnen. Uitgerekend zijn dit 7 x 4 = 28 poules, wat 28 x 4 = 112 teams minder betekent.

Wij hebben nog tot aan vorige week geprobeerd om een extra locatie erbij te krijgen, maar helaas is dit niet gelukt.
Wij hopen dat het nu voor iedereen duidelijk is waarom we teams hebben moeten weigeren en we hopen dan ook dat het enkel voor dit jaar gaat zijn. We blijven bezig om voor volgend jaar de capaciteit weer te vergroten.

Logo ASCWaterwijk
Schoolvoetbal Almere
club-logos-Sporting-Almere

Pin It on Pinterest